HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 TM SCHOOL BROADBAND

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
SMKA



Posts : 1
Join date : 18/01/2011

PostSubject: TM SCHOOL BROADBAND   18th January 2011, 1:05 pm

Seperti yang kita sedia maklum.. Kontrak GITN Schoolnet dah tamat..

Aku baru je telefon TM pasal pakej baru dorang untuk menggantikan GITN Schoolnet..menjawab kepeningan aku selaku guru ICT sekolah..

Butiran Pakej:-

BUTIRAN PAKEJ
TM SCHOOL BROADBAND PACKAGE (Bukan lagi GITN, bukan lagi Schoolnet yang bagi aku naik darah)
Lebar Jalur : 2Mbps/512Kbps
Antivirus : Semua PC Kerajaan
Penapis kandungan : Disediakan
Harga sebulan : RM588


Jadi bila aku bincang ngan Pengetua sama ada aku nak amik Unify 10mb (kebetulan infra fiber optic ada kat sekolah aku) atau pakej ni...keputusannye..sekolah aku amik pakej ni.

Sebab:-

1. Takde kontrak minimum -
TM kata pakej adalah pakej sementara (Tempoh Interim) sehingga perkhidmatan internet Schoolnet 2.0 "Fiber to school" akan menjelma (dengar cerita Tender Baru). jadi tempoh Interim ni memang tak tahu sampai bila..boleh jadi setahun kurang setahun, atau lebih setahun..kalau aku sign up ngan pakej lain dengan kontrak setahun atau lebih..tgk2 schoolnet 2.0 keluar sebelum akhir tahun ni...mana sekolah aku nak korek duit? duit aku sendiri sori le..stimix pun ade kontrak...

2. Penapis kandungan dan antivirus
Pakej TM ni dah ada dua dua bende ni..tak payah aku nak pening pale...anti virus karspersky satu licence pun dah berapa dah...sekolah aku ade 120 pc..

Tapi apa apa pun..terpulang le pada tuan tuan semua...Bagi aku ... KPM la yang bagi huru hara ni...last minit baru nak bagi tahu....buat sekolah susah....bila sekolah susah aku lah susah sebab aku cikgu ICT...hampeh..

Back to top Go down
View user profile
AEIOU



Posts : 108
Join date : 02/12/2009
Location : gps pun x jupe

PostSubject: Re: TM SCHOOL BROADBAND   18th January 2011, 11:45 pm

thank you SMKA.....welcome to ppddunter....
Mengikut info dr PKG Pulai Serai hari ini, Pkg berkata suh sabau dl register,kerana Kpm mesyuarat smlm pasal ni, tp Pkg masih belum tahu keputusan mesyuarat berkenaan,so Pkg kate maybe esok @ luse dapat keputusan..takut2 ade alternatif lain dr meetim berkenaan..
(Pkg nasihat utk downline pkg pulai serai sahaja lah pkg kate td)

Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: TM SCHOOL BROADBAND   19th January 2011, 12:00 am

slmt bertandang ke forum, cikgu ict.. SMK? KAKA?
yup, tak silap esok meeting bg semua pegawai ict setiap pdd (trmsk pihk btpn,unit ict jpnt) di btpn utk discss mengenai hal ini... cam AEIOU ckp laa smntra msh de ms utk pk n wk kpstn yg btl, so biarlah tggu dlu kptsn hsl meeting tue..
thanks for being here.. Smile


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
gov



Posts : 115
Join date : 13/12/2009

PostSubject: Re: TM SCHOOL BROADBAND   19th January 2011, 2:39 pm

doh klu sklh stju & faks doh brg pjanjian 2 guane?
btp lambat ngat meeting..
Back to top Go down
View user profile
zira



Posts : 20
Join date : 12/01/2011
Location : SMK SERI RASAU

PostSubject: Re: TM SCHOOL BROADBAND   25th January 2011, 4:26 pm

cmner keputusan mesyuarat mengenai tm school broadband ni??xder sape2 yg tau lagi ker samada nk teruskan ngan tm atau cmner??
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: TM SCHOOL BROADBAND   26th January 2011, 7:22 pm

zira wrote:
cmner keputusan mesyuarat mengenai tm school broadband ni??xder sape2 yg tau lagi ker samada nk teruskan ngan tm atau cmner??

okey, will update this tmrrw


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
Sponsored content




PostSubject: Re: TM SCHOOL BROADBAND   Today at 4:05 am

Back to top Go down
 
TM SCHOOL BROADBAND
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Pengumuman-
Jump to: