HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 enter CURRENT password...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
zuriani



Posts : 12
Join date : 28/12/2009
Age : 30
Location : sk pak ba

PostSubject: enter CURRENT password...   10th February 2010, 4:29 pm

enter CURRENT password

mse kt skrin hitam kne msuk password..aku da try msuk password yg aku set utk account trg tp xdpt..3x msuk salah gak..pastu dier kuar..

password check failed
press f1 to continue

tkan f1 bru aku leh msuk window..aku da try format blik tp jd gtu gop...bkpe erk???
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   10th February 2010, 6:20 pm

Should be..
Password check error


Go to BIOS > Set to its default settings.. (this will return to either its basic or optimum settings.)
> Save your settings and restart the computer.


~ the bios password should be gone and the bios set to its optimum settings


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
jemi3886



Posts : 178
Join date : 21/12/2009
Location : huhu..

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   10th February 2010, 7:58 pm

kalo xsilap, ni password kt bios.. de beberape care nk ilangkannye:
1st.. cabut bateri cmos (bateri mcm bateri dlm jam), tutup power semua, biar mcm tu dlm stgh jam ke 1jam, then psg balik bateri tu, pastu on, tgk ade lg x password tu..or..
2nd..pastikan pc tidak idup, tp power diplug msih on, tgk kat mobo tu, dekat bateri cmos tu, ade mcm jumper pin.. ade 3 pin, 2pin tu de jumper, alih jumper dr 1-2 kepada 2-3, then swith on pc, spatutnye pc tidak on, kalo on, biarkan je. pastu off switch plug, alih jumper semula ke keadaan asal, then on balik.. sepatutnye dah xde password lg...or
3rd... apstikan pc off, tp plug masih on..switch off pc tu, kemudian cepat2 tekan butang on pc tu, tekan 2-3 kali, pastu on balik plug ngn pc tu..insyallah password tu ilang..

kalo xjd jugak, snap-in gambar n upload kt sini, insyallah kitorg bleh tlg bg pandangan..dan,
Selamat Beramal...


................................................................................................................
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat..."

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu,
..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."
Back to top Go down
View user profile
zuriani



Posts : 12
Join date : 28/12/2009
Age : 30
Location : sk pak ba

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   11th February 2010, 9:14 am

LocoRoco wrote:
Should be..
Password check error


Go to BIOS > Set to its default settings.. (this will return to either its basic or optimum settings.)
> Save your settings and restart the computer.


~ the bios password should be gone and the bios set to its optimum settings

utk set default setting tue yang load optimal default kt exit tue kan?

da set da setting tue n save tp xjd gop...huhu
Back to top Go down
View user profile
zuriani



Posts : 12
Join date : 28/12/2009
Age : 30
Location : sk pak ba

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   11th February 2010, 9:22 am

jemi3886 wrote:
kalo xsilap, ni password kt bios.. de beberape care nk ilangkannye:
1st.. cabut bateri cmos (bateri mcm bateri dlm jam), tutup power semua, biar mcm tu dlm stgh jam ke 1jam, then psg balik bateri tu, pastu on, tgk ade lg x password tu..or..
2nd..pastikan pc tidak idup, tp power diplug msih on, tgk kat mobo tu, dekat bateri cmos tu, ade mcm jumper pin.. ade 3 pin, 2pin tu de jumper, alih jumper dr 1-2 kepada 2-3, then swith on pc, spatutnye pc tidak on, kalo on, biarkan je. pastu off switch plug, alih jumper semula ke keadaan asal, then on balik.. sepatutnye dah xde password lg...or
3rd... apstikan pc off, tp plug masih on..switch off pc tu, kemudian cepat2 tekan butang on pc tu, tekan 2-3 kali, pastu on balik plug ngn pc tu..insyallah password tu ilang..

kalo xjd jugak, snap-in gambar n upload kt sini, insyallah kitorg bleh tlg bg pandangan..dan,
Selamat Beramal...

masalah nie pd ebook...bkn pada pc...huhu
xleh r nk kobek...huhu
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   11th February 2010, 2:46 pm

Ooo..so kene clear cmoss aa..since we cannot do by ourself.. no other way las..
btw.. BIOS just relate ngn 'mobo' (cmoss), n 'formatting' just for hardsk..so thats y we format bape kali pn still kuar da same error/problem... the problems might be occured during the accidentally password setting on bios setup.. dun be sad..as we learn from da mistakes rite.. cheers

- sdpnyer kalau leh togok air nyor tgh panas2 nih.. Razz


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
jemi3886



Posts : 178
Join date : 21/12/2009
Location : huhu..

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   11th February 2010, 10:53 pm

key_y0rk wrote:
jemi3886 wrote:
kalo xsilap, ni password kt bios.. de beberape care nk ilangkannye:
1st.. cabut bateri cmos (bateri mcm bateri dlm jam), tutup power semua, biar mcm tu dlm stgh jam ke 1jam, then psg balik bateri tu, pastu on, tgk ade lg x password tu..or..
2nd..pastikan pc tidak idup, tp power diplug msih on, tgk kat mobo tu, dekat bateri cmos tu, ade mcm jumper pin.. ade 3 pin, 2pin tu de jumper, alih jumper dr 1-2 kepada 2-3, then swith on pc, spatutnye pc tidak on, kalo on, biarkan je. pastu off switch plug, alih jumper semula ke keadaan asal, then on balik.. sepatutnye dah xde password lg...or
3rd... apstikan pc off, tp plug masih on..switch off pc tu, kemudian cepat2 tekan butang on pc tu, tekan 2-3 kali, pastu on balik plug ngn pc tu..insyallah password tu ilang..

kalo xjd jugak, snap-in gambar n upload kt sini, insyallah kitorg bleh tlg bg pandangan..dan,
Selamat Beramal...

masalah nie pd ebook...bkn pada pc...huhu
xleh r nk kobek...huhu

erm mcm tu.. ade 2 bios supervisor password.. 1st dekat POST, 2nd SYSTEM.. bezenye camni, kalo kite nk masuk bios, die ade tnye password, so kt ctu la password utk POST.. yg kes 1 lg, kite on pc/laptop/ebook, die ade tnye password, tu password utk SYSTEM..

so leh masuk kan bios kan sbb leh settg default settg? default settg ni akan modified key yg mcm kite adjust untuk 1st boot, time n date, tp xkn merubah password tu.. try mcm ni kt ebook tu,
-plug out bateri, masuk adapter je dan on kan adapter tu, tp jgn on ebook tu.
-then off plug adapter tu, tekan switch on kt ebook cpt2, tekan 2 - 3 kai..try dlu k


................................................................................................................
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat..."

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu,
..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."
Back to top Go down
View user profile
zuriani



Posts : 12
Join date : 28/12/2009
Age : 30
Location : sk pak ba

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   17th February 2010, 9:06 am

jemi3886 wrote:
key_y0rk wrote:
jemi3886 wrote:
kalo xsilap, ni password kt bios.. de beberape care nk ilangkannye:
1st.. cabut bateri cmos (bateri mcm bateri dlm jam), tutup power semua, biar mcm tu dlm stgh jam ke 1jam, then psg balik bateri tu, pastu on, tgk ade lg x password tu..or..
2nd..pastikan pc tidak idup, tp power diplug msih on, tgk kat mobo tu, dekat bateri cmos tu, ade mcm jumper pin.. ade 3 pin, 2pin tu de jumper, alih jumper dr 1-2 kepada 2-3, then swith on pc, spatutnye pc tidak on, kalo on, biarkan je. pastu off switch plug, alih jumper semula ke keadaan asal, then on balik.. sepatutnye dah xde password lg...or
3rd... apstikan pc off, tp plug masih on..switch off pc tu, kemudian cepat2 tekan butang on pc tu, tekan 2-3 kali, pastu on balik plug ngn pc tu..insyallah password tu ilang..

kalo xjd jugak, snap-in gambar n upload kt sini, insyallah kitorg bleh tlg bg pandangan..dan,
Selamat Beramal...

masalah nie pd ebook...bkn pada pc...huhu
xleh r nk kobek...huhu

erm mcm tu.. ade 2 bios supervisor password.. 1st dekat POST, 2nd SYSTEM.. bezenye camni, kalo kite nk masuk bios, die ade tnye password, so kt ctu la password utk POST.. yg kes 1 lg, kite on pc/laptop/ebook, die ade tnye password, tu password utk SYSTEM..

so leh masuk kan bios kan sbb leh settg default settg? default settg ni akan modified key yg mcm kite adjust untuk 1st boot, time n date, tp xkn merubah password tu.. try mcm ni kt ebook tu,
-plug out bateri, masuk adapter je dan on kan adapter tu, tp jgn on ebook tu.
-then off plug adapter tu, tekan switch on kt ebook cpt2, tekan 2 - 3 kai..try dlu k

huhu...sy da anto ebook tue ke kilang...

anyway,thanx 4 the info...
Back to top Go down
View user profile
jemi3886



Posts : 178
Join date : 21/12/2009
Location : huhu..

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   17th February 2010, 2:38 pm

haha..anto kilang je senang..wat penin je pk


................................................................................................................
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat..."

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu,
..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: enter CURRENT password...   17th February 2010, 3:21 pm

yup.hehe....tp dakper laa at least dpt gak knowledge sikit2 kot nanti pc umh face prblm yg same.. Very Happy


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
Sponsored content




PostSubject: Re: enter CURRENT password...   Today at 4:02 am

Back to top Go down
 
enter CURRENT password...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Troubleshooting-
Jump to: