HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 Sila maklum : Status hak milik ebook

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Sila maklum : Status hak milik ebook   27th January 2010, 2:08 pm

Salam, ni sy forward utk rujukan seme. thanks

Merujuk kepada percakapan bersama En. Zul Izhar bin Zulkifli
PSU (Pendidikan) 013 937 7700
Perancang Ekonomi Negeri
Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Terengganu

26 Jan 2010.

Dimaklumkan bahawa percakapan beliau bersama YB Haji Ahmad Razif Abd. Rahman EXCO (Pelajaran) memutuskan perkara-perkara berikut:-

1. Pemulangan semula eBOOK Pelajar Tahun 6 (2010) kepada kes-kes seperti bertukar kesekolah swasta (e.g. pondok, swasta, persendirian etc).
2. Menerima eBOOK yang dipulangkan oleh pihak Murid Tahun 6 diatas pelbagai kes contohnya bertukar kesekolah swasta luar negeri Terengganu.
3. Murid Bukan Warganegara yang bertukar sekolah diminta memulangkan kembali eBOOK berkenaan.

Keputusan ini terpakai sehinggalah suatu keputusan dasar Kerajaan Negeri Terengganu dikeluarkan nanti.

Sila panjang kepada kesemua EIO PPD untuk dimaklumkan kepada kesemua EIO Sekolah dan pihak Pengurusan Sekolah dibawah pentadbiran masing-masing.

Sekkian, terima kasih.

c.c

PPD
En. Zul Izhar bin Zulkfili – PSU (Pelajaran) UPEN/SUK
Pengurus Besar TESDEC
Pengarah Eksekutif TOP IT Industries Sdn Bhd

Nasir bin Ismail
Ketua Sektor ICT
Jabatan Pelajaran Terengganu
http://www.moe.gov.my/jpnterengganu




Last edited by LocoRoco on 29th January 2010, 12:45 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
anisya



Posts : 20
Join date : 02/12/2009
Age : 34
Location : SK PADANG MIDIN K.TRG

PostSubject: Re: Sila maklum : Status hak milik ebook   27th January 2010, 3:24 pm

saya ni eio di bawah PPD KT..
just nak tanya kalu budak tu tukar sek pondok kita berhak mintak balik le ebook tu?
sbb ada sorang budak ni dia tukar ke sek pondok tapi x buat surat kepada sekolah pun...
selepas saya tanya guru kelas, baru tau yg dia tukar sek pondok...
boleh ke saya minta ebook tu dr penjaga dia..takut nanti dia nak surat menyatakan yg ebook tu perlu dikembalikan..huhu..
sblm ni ada jugak yg tukar sek tahfiz tapi penjaga dia dah bagi balik ebook tu...
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: Sila maklum : Status hak milik ebook   27th January 2010, 7:43 pm

cik anisya kalau leh sila2 la kenalkn diri kat ruangan perkenalan k..thanks..

merujuk surat dr surat SUK n JPNT tue, mmg tulaa syart2 pemilikan ebook yg terkini n perlu di ikuti wak ms sekarang sehingga lah diberitahu kemudian (if ade perubahan kelak)..
esok eio ppd akan meeting kat ktrg khususnya berkenaan hak milik ebook spt mane yg penah sy maklum dimana hak milik ebook msh dlm keadaan yg agak tidak jelas,bercelaru n tidak selaras/tiada kata putus.. n sblm nie pn kite just ikut minit meeting yg terakhir iaitu di tesdc bersma suk,tesdc,jpnt,ppd n top it..
so, utk surat/borg perjanjian/peraturan hak milik ebook dan lain2 berkaitan termsk surat utk tarik balik ebook)akan di bincg esok.. so wak ms skg,masih lagi confuse n tak brani lg nak wak ape2 kptsn..
nanti pzie mungkin akan maklum blk ke eio2 ktrg hsil meeting esok.

thanks Very Happy


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: Sila maklum : Status hak milik ebook   30th January 2010, 6:12 pm

Salam,
merujuk soalan yg anisa kemukakan iaitu kes murid yg bertukar ke sek swasta/pondok, ebook hendaklah dikembalikan dan perlu dihantar ke ppd daerah msg2 (pzie).
Ini selaras dgn kehendak SUK n JPNT. Surat (pekeliling) yg menyatakan ebook perlu dikembalikan bg rujukan parents akan di kuarkan oleh pihak JPNT,nanti akan dimaklum blk oleh pzie..
Buat masa ini anisa bleh bgtau parent utk berdasarkan surat spt mana dlm forum n sy akan forwardkan sekali lg buat rujukan cik. Nanti pzie mgkn akan buat satu meeting bg eio2 area ktrg utk makluman berikutnya hasil meeting pd khamis 28 jan 2010.

thaks for join our forums.


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
best_ruhi



Posts : 7
Join date : 07/02/2010

PostSubject: Re: Sila maklum : Status hak milik ebook   30th May 2010, 12:09 pm

Salam smua,
Nak tnya skit boleh x? klu ade student thn6 yg dah lame bertukar ke luar negeri trg.. pastu ebook yang ade kite minta kembalikan kepada eio.Adakah eio akan serahkan kembali ebook tu kepada eio ppd untuk tindakan lanjut @ bagaimanakan cara dan langkah -langkah yang perlu eio sekolah lakukan bagi mengikut prosedur yg dicadangkan... sebab sy mengalami masalah begitu dan cara untuk mengatasinya.. boleh terangkan x perkara ni sejelas-jelasnya.. k, terima kasih
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sila maklum : Status hak milik ebook   Today at 10:10 pm

Back to top Go down
 
Sila maklum : Status hak milik ebook
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Pengumuman-
Jump to: