HomeSearchRegisterLog in

Share | 
 

 INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 9:43 am

Murid Tahun 6 thn 2010 yang belum mndpt atau baru mendaftar dr sek luar neg trg

- EIO sek perlu pohon borg yg telah disediakan kpd eio ppd dan dilanjutkan permohonan tersebut kpd top it. seteleah mendpt bekalan, eio sek hendaklah mendaftar ebook tersebut sebagaimana yg telah ditetpkn.

Tindakan : EIO Sekolah


Murid thn 5 bg tahun 2009 yg dibekalkan ebook bertukar dalam dan luar negeri Trg


- Sekolah di dlm negeri trg TIDAK memerlukan apa-apa tindakan utk mengambil semula ebook murid berkenaan memadai dgn kemaskini rekod aset ebook sek masing2 yg keluar dan masuk.

- Sekolah luar negeri trg
TIDAK memerlukan apa-apa tindakan utk
mengambil semula ebook murid berkenaan memadai dgn kemaskini rekod aset
ebook sek masing2 yg keluar dan masuk.Keputusan ini adalah tertakluk semula kpd keputusan dasar pihak kerajaan negeri yg akan diputuskn dlm ms terdekat.

Tindakan : UPEN


- Pengumpulan ebook sepanjang cuti sekolah adalah DILARANG kerana ketiadaan sebab2 yg musabah dan kritikal akan menimbulkan suasana impikasi yg tidak menyenangkan dikalangan murid dan ibubapa. Tindakan segera memulangkan kembali ebook kpd murid jika kes ini telah berlaku.

Tindakan : PPD


2 org EIO dan 1 org TSO di setiap PPD, 3 org EIO bg PPD KTrg. Daerah Ktrg terbahagi kpd 2 (Ktrg utara & Ktrg Selatan)

Tindakan : PPD Dungun

Senarai EIO di sekolah terkini

EIO PPD diminta membantu menyediakan profile EIO sekolah daerah masing2 bg menentusahkan penempatan EIO sekolah supaya pihak tesdc dpt mengemaskini senarai penempatan dan kursus-kursus yg perlu dilaksanakan dengan jayanya.

Tindakan : EIO PPD

Cadangan pembangunan portal EIO Sekolah disyorkan supaya pengurusan dan perkhdmtn EIO Sekolah dikemaskini dgn berkesan dan memudahkn pelbagai phk kepentingn mndpt maklumt dan manfaat.

Tindakan : JPNT/TESDEC

Penempatan EIO di Sekolah

EIO yg dilantik dikehendaki melapor diri di PPD berkaitan dahulu sblm ke sekolah yg ditempatkn. Jika didapati mana2 tawaran kpd EIO tidak melapor diri di sekolah tawaran berkenaan dengan sendirinya terbatal.

Tesdc akan mengemukakan semula senarai penuh penempatan EIO Sekolah terkini utk dimaklumkn kpt JPNT dan PPD.

Tindakan : Tesdec

Permohonan Pertukaran EIO

Suatu ketetapan telah dibuat iaitu sebarang permohonan pertukaran penemnpatan EIO sekolah hanya akan dipertimbangkan setelah 3 bln bertugas di sekolah.






Last edited by LocoRoco on 10th July 2010, 2:28 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
princessFantaghiro



Posts : 44
Join date : 13/12/2009
Age : 31

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 12:14 pm

kiranye bdk yg br nak pindah kuar untung ah blh bw ebook ke negeri lain...
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 12:32 pm

yupp...


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
nurizlani



Posts : 37
Join date : 02/12/2009
Age : 32
Location : Sek. Keb. Paka

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 12:34 pm

kene catat tu....... .... x pun print je
Back to top Go down
View user profile
princessFantaghiro



Posts : 44
Join date : 13/12/2009
Age : 31

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 1:40 pm

nok tny psl borang utk murid thn 6 2010 yg xdpt ebook lg....LocoRoco blh upload sini x borang 2?or kena g ambik sendiri kat ppd? ...
Back to top Go down
View user profile
ilusi84



Posts : 108
Join date : 18/12/2009
Location : SK PADANG PULUT

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 1:48 pm

org nak tukar ke PPD ar jadi pembantu amer... boleh dop en amer


Last edited by ilusi84 on 5th January 2010, 1:52 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
modenas-kriss



Posts : 110
Join date : 01/12/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 3:15 pm

ilusi84 wrote:
org nak tukar ke PPD ar jadi pembantu amer... boleh dop en amer


xyoh nok ngade lah... aku doh hok nok duk kt ppd.hihihihhi
Back to top Go down
View user profile
ilusi84



Posts : 108
Join date : 18/12/2009
Location : SK PADANG PULUT

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 3:19 pm

owos... petani kan duk koloh sdp doh... wat nape pindah... petani dalam bandar yang berjaya kan... duk je laa situ.. hehehehehehe....
Back to top Go down
View user profile
modenas-kriss



Posts : 110
Join date : 01/12/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 3:46 pm

ilusi84 wrote:
owos... petani kan duk koloh sdp doh... wat nape pindah... petani dalam bandar yang berjaya kan... duk je laa situ.. hehehehehehe....

hahahhha.... biar lah... nok mindoh lok...
Back to top Go down
View user profile
ilusi84



Posts : 108
Join date : 18/12/2009
Location : SK PADANG PULUT

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 4:04 pm

petani_moden wrote:
ilusi84 wrote:
owos... petani kan duk koloh sdp doh... wat nape pindah... petani dalam bandar yang berjaya kan... duk je laa situ.. hehehehehehe....

hahahhha.... biar lah... nok mindoh lok...

mindah sini ar kat skoloh ilusi jauh skek... stakat mindah PPD dekat ngat... dok rok... hehehehe...
Back to top Go down
View user profile
Jengcoil



Posts : 110
Join date : 30/11/2009
Age : 32
Location : uRanus

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 4:16 pm

Salam En.Amer,
ade budak skolah aku.. die berpindah ke skolah di Kelantan.. aku baru tau td. kerani ngn cikgu x update kt aku. nk kire camner ni? sorang lg ke SK.Tanjung Pati, Dungun. harap EIO SK.Tanjung Pati leh update la list die punyer.
Back to top Go down
View user profile
rafflesia



Posts : 18
Join date : 04/01/2010
Age : 32
Location : SK DELONG

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 4:42 pm

huhuuh...... kalau pindah k kawasan trg gak tak jd masalahkan....
Back to top Go down
View user profile
abgjeff



Posts : 27
Join date : 22/12/2009
Age : 31
Location : SK Batu 7

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 10:07 pm

princessFantaghiro wrote:
nok tny psl borang utk murid thn 6 2010 yg xdpt ebook lg....LocoRoco blh upload sini x borang 2?or kena g ambik sendiri kat ppd? ...

amik kat ppd ker??? sekoloh aku ader 2 orang dari sekoloh agama rakyat dan xdapat ebook lagi...
cik amir tolom jawap?????
Back to top Go down
View user profile
missyRai
Moderator


Posts : 668
Join date : 24/11/2009
Age : 30
Location : racoon city

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 11:51 pm

ai pakak nk pindoh ke ppd blake mai sk sura neh


missyrai@missyrai-laptop:~$ changeos2linux --forever && neverregret
A computer is like air conditioning; It become USELESS when you open WINDOWS



Back to top Go down
View user profile
jemi3886



Posts : 178
Join date : 21/12/2009
Location : huhu..

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   5th January 2010, 11:59 pm

huhu.. ramai nk rmpas kuasa missyrai ni...kuang kuang kuang...


................................................................................................................
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda:
"Sampaikanlah PesanKu Biarpun Satu Ayat..."

Sucikanlah 4 hal dengan 4 perkara :
"Wajahmu dengan linangan air mata keinsafan,
Lidahmu basah dengan berzikir kepada Penciptamu,
Hatimu takut dan gementar kepada kehebatan Rabbmu,
..dan dosa-dosa yang silam di sulami dengan taubat kepada Dzat yang Memiliki mu."
Back to top Go down
View user profile
missyRai
Moderator


Posts : 668
Join date : 24/11/2009
Age : 30
Location : racoon city

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 12:04 am

eh2 kuasa mnde ni jemi syhhhhh!!!! diam2 hahahaha kuasa di tangan anda


missyrai@missyrai-laptop:~$ changeos2linux --forever && neverregret
A computer is like air conditioning; It become USELESS when you open WINDOWS



Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 1:10 am

princessFantaghiro wrote:
nok tny psl borang utk murid thn 6 2010 yg xdpt ebook lg....LocoRoco blh upload sini x borang 2?or kena g ambik sendiri kat ppd? ...
makluman2 diatas tue adalah sebahagian minit utk meeting dr pihak jpnt as a main points yg akan di bincg nanti(luse,khams), spt juga utk meeting2 yg lalu...
keptsn hasil meeting tu nanti akan dimaklum blk.. so, kene sentiasa ikutilaa threat nie yerkk..
Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 1:15 am

isu spt murid bertukar ke luar atau dlm trg, murid yg baru msk drjah 6 dr luar trg, murid yg dr sek swasta/agama rakyat, murid bkn warganegara,seme akan dibincang nanti..so nanti sy update blk k..


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 1:17 am

HoLL0Wen wrote:
Salam En.Amer,
ade budak skolah aku.. die berpindah ke skolah di Kelantan.. aku baru tau td. kerani ngn cikgu x update kt aku. nk kire camner ni? sorang lg ke SK.Tanjung Pati, Dungun. harap EIO SK.Tanjung Pati leh update la list die punyer.

yup,btl2..kene sentiasa up to date la list2 senarai..terutama skali bile senarai murid thn 5 thn 2009 yg akn jd drjah 6 2010, so mesti data2 atau rekod ade byk perubhan termsk kes murid bertukar or msk.. so kene sentiasa kemaskini aa file ebook murid kn? jgn hanya hrp pd kerani2 sek saje..eio sendiri juga perlu peka jika de murid penerima ebook yg bertukar/msk.. takut2 tersilap pndg jek...
Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
princessFantaghiro



Posts : 44
Join date : 13/12/2009
Age : 31

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 9:02 am

LocoRoco wrote:
princessFantaghiro wrote:
nok tny psl borang utk murid thn 6 2010 yg xdpt ebook lg....LocoRoco blh upload sini x borang 2?or kena g ambik sendiri kat ppd? ...
makluman2 diatas tue adalah sebahagian minit utk meeting dr pihak jpnt as a main points yg akan di bincg nanti(luse,khams), spt juga utk meeting2 yg lalu...
keptsn hasil meeting tu nanti akan dimaklum blk.. so, kene sentiasa ikutilaa threat nie yerkk..
kiranye segala keputusan kena tggu mgg dpn la?sbb sek ni ada sorg wak br pindoh n xdok ebook lg ni...se lg psl murid darjah 5 n 4 thn 2010 agak2 bl diaorg akan dpt ebook...pk hem sbuk doh tny psl ni...
Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 9:42 am

princessFantaghiro wrote:
LocoRoco wrote:
princessFantaghiro wrote:
nok tny psl borang utk murid thn 6 2010 yg xdpt ebook lg....LocoRoco blh upload sini x borang 2?or kena g ambik sendiri kat ppd? ...
makluman2 diatas tue adalah sebahagian minit utk meeting dr pihak jpnt as a main points yg akan di bincg nanti(luse,khams), spt juga utk meeting2 yg lalu...
keptsn hasil meeting tu nanti akan dimaklum blk.. so, kene sentiasa ikutilaa threat nie yerkk..
kiranye segala keputusan kena tggu mgg dpn la?sbb sek ni ada sorg wak br pindoh n xdok ebook lg ni...se lg psl murid darjah 5 n 4 thn 2010 agak2 bl diaorg akan dpt ebook...pk hem sbuk doh tny psl ni...
yup.. khms ni sy update.. aii.. bese murid yg tak sbar..ke cikgu pk yg geletak nak pakai nih..haha
Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
missyRai
Moderator


Posts : 668
Join date : 24/11/2009
Age : 30
Location : racoon city

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 9:44 am

tnye psl slip gaji lalu locoroco pa ceroh dh nunggu neh hehe


missyrai@missyrai-laptop:~$ changeos2linux --forever && neverregret
A computer is like air conditioning; It become USELESS when you open WINDOWS



Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 3:18 pm

slip gaji bln 10,11 dah siap just bln 12 je yg blm siap lg..oleh sbb die nak htr sekaligus tu yg lambat skit..-tesdc


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
idahasb
Moderator


Posts : 145
Join date : 24/11/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 3:59 pm

bleh caya ker n en.locoroco?..kutnye phk t'babit nk sedapkan ati penanti slip gaji Smile


Back to top Go down
View user profile
LocoRoco
Moderator


Posts : 1521
Join date : 24/11/2009
Location : Planet Nameck

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   6th January 2010, 4:13 pm

enth laa dah tsdc ckp gtu..


Back to top Go down
View user profile http://ppddunter.the-talk.net
gov



Posts : 115
Join date : 13/12/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   7th January 2010, 9:29 am

wat slip gaji sndri ar senang susah2 sgt..
Back to top Go down
View user profile
idahasb
Moderator


Posts : 145
Join date : 24/11/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   7th January 2010, 10:33 am

btul dh tu,sape2 nk slip gaji pg jumpe gov..dia nk buat slip gaji sndiri tu!hahaha


Back to top Go down
View user profile
gov



Posts : 115
Join date : 13/12/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   7th January 2010, 11:28 am

orlah tgh cbuk wat slip gaji ar ni..x soh kacau la mek da wei..
Back to top Go down
View user profile
pau_kacang



Posts : 133
Join date : 03/12/2009

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   10th January 2010, 3:12 pm

hr tue tesdec ckp dh print tp x th la ble leh..wat sedap ati je wase..
Back to top Go down
View user profile
kyoro1987



Posts : 42
Join date : 27/12/2009
Age : 29
Location : Sek. Kg Wa, Dungun

PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   13th January 2010, 6:03 pm

nama org bowoh,bowoh sungguh....sabor laa kwn2..nk wat ganew....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..   Today at 4:51 pm

Back to top Go down
 
INFO TERKINI UPDATE JANUARI 2010 - PLS NOTED..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Pengumuman-
Jump to: